Вила Бояна

 

Едно от дружествата, участващи в „Перформ груп” е „Перформ Бояна” ООД. През 2005 г. дружеството решава да закупи уникален имот находящ се в столичния квартал Бояна, и представляващ  ½ идеални части от терен с площ от 8 121 кв. м. и двуетажна вила с РЗП 650 кв. м.
 „Бояна” е предпочитан квартал на София, както заради отдалечеността си от шума на големия град, така и заради природата и спокойствието. Местоположението на имота разкрива точно тези предимства, а големината му позволи създаването на уникална градина – умело съчетание на растителни видове, вековни дървета,  прекрасна подредба, симетрия и модернизъм – истински рай, намиращ се в абсолютна хармония с природните дадености на столичния квартал и атмосферата, която те създават.
След продължителна процедура по делба на имота, през 2009 година същият е разделен на два самостоятелни парцела. По това време се ражда и идеята за проектиране и построяване на вила в един от новообразуваните терени. Задачата по създаването на идейния проект отново е поверена на талантливия архитект Веселин Няголов, участвал също в проектирането на ПЕРФОРМ БИЗНЕС ЦЕНТЪР  на пл. Позитано. Вилата ще съчетава в себе си духа и богатството на българското културно минало и удобствата и практичността на съвременната архитектура.